ימי עבודה עמוסים של ההורים עלולים להעיב ובחלק מהמקרים ליצור מחסום רגשי בינם לבין ילדיהם. בניית קשרים משפחתיים חזקים הינם הכרחיים בין היתר, לצורך שמירה על יחסים בריאים בין יושבי הבית ולפיתוח תחושת ביטחון מצד הילדים, גם ובעיקר כאשר לוחות הזמנים מלאים ונדרש מאמץ וסבלנות כדי לקבוע ימים משותפים. לכן, ריכזנו עבורכם 10 דרכים מומלצות לחיזוק הקשר, לרבות אטרקציות משפחתיות מומלצות, שיכולות להתאים לגילאים שונים ולהעדפות משפחתיות שונות.
1. ארוחות משותפות
מצאו זמן לארוחות משותפות עם כל המשפחה בכל ימות השבוע, עדיף לפי לוח זמנים קבוע. מחקרים הראו שלמשפחות שאוכלות יחד לפחות שלוש פעמים בשבוע, מערכות יחסים טובים ומשתפות יותר. יתרה מכך, עשו ניסיון להכין את הארוחות כמה שיותר עם הילדים – עצם הפעילות והגיבוש יעניקו זמן איכות מושלם.
2. זמן איכות
בילוי זמן איכות משפחתי לא חייב להיות יקר או מורכב. ניתן להתחיל מפעילויות פשוטות שבני המשפחה אוהבים כמו ערב סרט, פתרון חידות, אכילת גלידה ביחד, או משחק במשחקי קופסא שונים. כך תוכלו גם לצחוק ולהתרגש יחד וגם להכיר טוב יותר אחד את השני.
3. בילוי של אחד על אחד
שיחות עם בני המשפחה כמו אלו שנעשות בזמן ארוחת הערב הן טובות, אבל שיחות אישיות עם בן הזוג ועם כל ילד בנפרד מחזקות את הקשרים בין ההורים לילדיהם ובינם לבין עצמם טוב יותר.
4. מעורבות
בכל פעילות שאתם מבצעים ביחד כמשפחה, היו פרואקטיביים כדי ליצור קשר אמיתי מבעוד מועד. למשל, תוכלו לשאול שאלות לגבי חייהם ומעשיהם והקשיבו בכנות. המעורבות מראה על הקשבה ואכפתיות, מה שרק יעצים את היחסים ויהדק אותם עם הזמן.
5. הראו אהבה ותמיכה בחיי היום יום
אל תשכחו לברך אחד את השני לפני היציאה וההגעה הביתה עם חיבוק ונשיקה. הפכו את הבעת האהבה והתמיכה בכל שעות היום להרגל של ממש. מחוות אלו מאפשרות להביע אכפתיות, קירבה ואהבה.
6. ציחקו ביחד
צחוק הוא לא רק בריא, אלא גם מייצר תחושה כללית של כיף ומותיר תחושה של אווירה חיובית ומקבלת. אווירה חיובית בבית הוכחה במחזקת מאוד את הקשר בין בני המשפחה, זאת בתנאי שהצחוק ייעשה ביחד ולא אחד על השני.
7. אמצו הרגלי תקשורת נעימים
כמה אומרים שהרגלים קשה לשנות? המון.
אם כבר, כאשר משתיתים את ההרגלים בבית על הקשבה ללא שיפוטיות ותשומת לב מלאה אחד לשני, קל יותר להיות פתוחים ולספר על קשיים ואתגרים כאשר הם עולים. כך גם בעת מריבה אין להאשים או ליצור הרגשה שלא זוכרים גם את הדברים הטובים שנעשו.
8. אטרקציות משפחתיות מומלצות
בין אם אתם משפחה שאוהבת פעילויות בחוץ ובין אם אתם דווקא מעוניינים בפעילויות המתקיימות בתוך מבנה, עקבו אחר אטרקציות משפחתיות מומלצות בעיתונות (בין אם כתובה או בדיגיטל) ובמדיה החברתית. פארק השעשועים מג'יק קאס במעלה אדומים, הוא דוגמא מעולה לאטרקציה שכזו.
9. לימדו מטעויות העבר
אין אדם שחף מטעויות, לכן הקפידו לא לשפוט. תקשורת טובה עשויה לחשוף טעויות אלו ולספק הזדמנות לצמיחה, תוך לימוד של איך להימנע מטעויות אלו בעתיד. אחרי הכול – אין חכם כבעל ניסיון!
10. סלחו זה לזה
גם אם המצב מלחיץ ולא מוצא חן בעיניכם, נסו להירגע ולגשת לדברים בצורה עניינית והוגנת. עדיף לפעמים לקחת צעד אחד אחורה, לספור עד 10 ולהקשיב לכול הסיפור.. תופתעו לגלות כמה זה יכול לעזור. במקרה הצורך סלחו לבן המשפחה על התנהגותו ונסו לחפש את המניע לכך.